Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Un ofiţer de poliţie de…

Un ofiţer de poliţie de la Ialoveni, cercetat penal pentru estorcare de bani

Procuratura Anticorupţie a pornit urmărirea penală pe faptul coruperii pasive comise de către un ofiţer de urmărire penală din cadrul CPR Ialoveni. Dosarul este intentat în temeiul unei sesizări parvenite de la un cetăţean care invocase că poliţistul ar fi a estorcat 600 USD pentru a  examina cererea de împăcare a rudei sale,  cercetată într-un dosar pentru furt, cu partea vătămată.
În zilele de 12 – 15 martie, Procuratura Anticorupţie în comun cu MAI au întreprins acţiuni de urmărire penală şi operative de investigaţie pentru documentarea acţiunilor de estorcare şi probare a faptului de pretindere ilegală a mijloacelor băneşti din partea ofiţerului de urmărire penală CPR  Ialoveni.

La 12 martie 2011, în incinta biroului de serviciu de la CPR Ialoveni, ofiţerul de urmărire penală a primit de la petiţionar 3000 lei, adică o parte din banii estorcaţi, iar peste trei zile – încă 4000 de lei, imediat fiind reţinut de oamenii legii.

În cadrul percheziţiei efectuate la locul transmiterii banilor, în agenda ofiţerului de urmărire penală au fost depistaţi banii estorcaţi.

Procuratura Anticorupţie urmează să-i înainteze poliţistului învinuirea pentru comiterea  coruperii pesive.